Üzemlátogatás az OLK-ban. Budaörs, 2018. február 22.

Üzemlátogatást szervezett a Postások Szakmai Egyesülete /PSZE/ Központi Területi Szervezete Budaörsön, a Magyar Posta Országos Logisztikai Központjában 2018. február 22-én.

A budapesti és környéki  postáról, a PEK-ből, a budapesti csomagüzemből érkeztek az érdeklődők, a megnövekedett kézbesítői teendők miatt – habár tervezték – többen nem tudtak részt venni.

A kis csapatot Pfeifenroth Ildikó az OLK munkatársa fogadta, szakszerű vezetésével végigvettük az ott zajló munkafolyamatokat.

Elsőként a csomag feldolgozást, majd ezt követően a levélküldeményeket, az automata és a manuális feldolgozást egyaránt.

Mindezeket, azaz az OLK technológiai folyamatait a gyakorlatban is megismerni, a postákon és más postai területeken dolgozóknak sok-sok kérdést vetett fel, hiszen a napi munkát befolyásolja az érkező és indított járat.

A megfogalmazott kérdéseket ott a helyszínen, mind a kézi mind a gépi feldolgozást vezetők válaszolták meg és elindult a szakmai eszmecsere. A kölcsönös megismerése a feladatoknak, annak érdekében, hogy a munkafolyamatok minél gyorsabb és szakszerűbb ügyfélkiszolgálást eredményezzenek. Például mikor és miért akkor érkezik reggel a postákra a járat, miért egy ládába érkeznek a megfejtések (rejtvényújság), vagy miért onnan és miért oda érkezik az a járat, hányas góc .….??? – tehát ilyen is ehhez hasonló témák is megbeszélésre kerültek.

Köszönjük a kedves fogadtatást és az OLK-s kollégák készséges, hozzáértő és megoldásra törekvő együttgondolkodását.

Káplárné Karádi Gyöngyi és Vízerné Molnár Piroska
PSZE Központi Területi Szervezet