PAKK program – országos szakmai konferencia, Budapest, 2018. február 13.

Postai azonosított küldemények kezelése – PAKK Program” címmel országos szakmai konferenciát rendezett a PSZE Budapesten, a Magyar Posta Zrt. székházában, 2018. február 13-án. 

A zsúfolásig telt előadóteremben ülő érdeklődőket Dr. Horváth Sándor, a PSZE elnöke köszöntötte, majd Rik Éva projektvezető tartott bevezető előadást a Magyar Posta PAKK programjáról, ami a Magyar Posta levélfeladáshoz, -kezeléshez és -kézbesítéshez kapcsolódó eddigi legnagyobb fejlesztése.

A korszerűsítés az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg, 2,4 milliárd Ft  támogatásból. A Magyar Posta ezen kívül saját forrásából 1,9 milliárd Ft-ot fordít a projekttel összefüggő fejlesztések megvalósítására. (Bővebb információ a Magyar Posta honlapján: posta.hu/eu-projektek/hivatalos_kuldemenykoveto), posta.hu/static/Tajekoztato_MPZrt_PAKK_170914_online.pdf

A konferencián a levélküldemények termék- és technológiai folyamatainak fejlesztését Gyovai Anita, PAKK üzleti alprojektvezető ismertette.

A projekt keretében áttér a Magyar Posta a regisztrált és könyvelt küldemények kézbesítésének elektronikus eszközökkel való támogatására. Az Elektronikus Kézbesítési Rendszert (EKR) és az ehhez használandó kézbesítői mobileszközöket Medgyesi Zoltán EKR projektvezető mutatta be a konferencia résztvevőinek. A modern PDA eszközöket a közönség ki is próbálhatta.
A vállalkozó kedvűek a bemutatott PDA készülékek kijelzőjére rajzolhatták és elmenthették a PAKK projektről elsőként eszükbe jutó szavakat, melyekből a projektvezetés egy fenyőfa alakú szóképet rakott össze és vetített ki a rendezvény végén – visszautalva a projektvezető fenyőfa és egy feldíszített karácsonyfa hasonlatára.

Kocsisné Papp Pálfi Ágnes PAKK alprojektvezető a postahelyi és logisztikai munkatársak felkészítésének, valamint az új eszközök, technológiák üzembe helyezésének menetrendjét ismertette.
A résztvevők kérdéseire az előadók adtak válaszokat, majd Dr. Horváth Sándor PSZE-elnök zárszavával ért véget a jelenlévők által nagy érdeklődéssel és aktivitással kísért konferencia.