Látogatás az NPKÜ-ben. Budapest, 2007. december 4.

A Postások Szakmai Egyesületének Logisztikai területi szervezet Szeged-Békéscsaba, Mátészalka-Nyíregyháza, Miskolc-Füzesabony, valamint Szolnok-Kecskemét-Kiskőrös tagcsoportja 2007. december 4-én rendezte első önálló PSZE napját.

A rendezvényen 28 fővel vettünk részt.

Munkatervünkben szerepeltettünk egy szakmai napot, melyet az év utolsó hónapjában sikerült lebonyolítanunk.

A tagok között közvélemény kutatást végeztünk, és mérlegelve a lehetőségeket a Nemzetközi Posta Kicserélő Üzemre esett a választás. Nagy öröm volt számunkra, hogy felkérésünket az NPKÜ vezetője is szívesen fogadta, és még ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy megnézzük az üzemet.

December 4-én 09.45-kor szinte óramű pontossággal megérkeztünk az Orczy térre, és konstatáltuk, hogy ez jó logisztikai szervezésnek bizonyult.

A programot Angus József üzemvezető úr nyitotta meg. Rövid áttekintést adott az üzem fő tevékenységi köréről, szervezeti felépítéséről, minősítésükről, és működésükről. Ezt követően a szakmai osztályok vezetői, Sztezserán Sándorné, Pálfalvi Józsefné és Szűcs László mutatták be osztályukon folyó munkafeladatokat. Ez által betekintést nyertünk az NPKÜ teljes munkafolyamataiba.

Nagyon hasznosnak bizonyult, hogy a Feldolgozó Üzemek munkatársai megismerhették az üzem feladatait, és láthatták az ott folyó munkavégzést, hiszen napi munkakapcsolatban állnak az üzemmel. Nagy érdeklődéssel tekintették meg a saját PFÜ-jüknek szóló, előkészített konténerekbe elhelyezett anyagokat. Hazatérve biztosan elmondják a tapasztaltakat, és munkájuk során hasznosítani tudják az ott elhangzottakat, látottakat.

Az üzemlátogatást befejezve, egy ebédet fogyasztottunk el az üzem ebédlőjében. Ezúton is megköszönjük az NPKÜ vezetőjének és munkatársinak, hogy lehetőséget kaptunk az üzem látogatására,

A szakmai látogatás után egy kis kulturális programot is beiktattunk. 14.00 órától  a Postamúzeumot tekintettük meg az Andrássy úton. Öröm volt számunkra, és nagy élményt nyújtott, hiszen sokan nem voltunk még a múzeumban. Nosztalgiával néztük végig a kiállító termeket, különösen a feldolgozás eszközeit.

A múzeumi látogatást befejezve utaztunk haza kis csapatokra bontva, és reméljük, jövőre is lesz lehetőségünk hasonló programok szervezésére. Örültünk hogy együtt lehettünk!

Mraznicza Judit
LSZÜ Kelet – magyarországi terület
elnöke