Területi PSZE rendezvény Kondoroson, 2008. április 30.

2008. május 1-jén 130 éve, hogy postahivatal nyílt a Békés megyei Kondoros községben. Az évfordulóra emlékezve kiállítást nyitottak április 30-án a posta előcsarnokában. A rendezvényhez kapcsolódva PSZE napot szervezett az egyesület Békés megyei tagcsoportja, melyre meghívták Csongrád és Bács-Kiskun megye egyesületi tagjait is.

A PSZE napra érkezett vendégek részt vettek a Kondoros posta 130 éves évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitásán. A kiállítást támogató Dél-Alföldi Postatörténeti Alapítvány elnöke, Tóth László idézte fel a kondorosi posta történetének legérdekesebb epizódjait, majd Roszik Gáborné postavezető mutatta be az érdeklődőknek a kiállítást.

Ezt követően a PSZE tagcsoport a Kondorosi csárda rendezvénytermében tartotta szakmai tanácskozását.

Elsőként Illin József, Békéscsaba 1 posta vezetője tartott előadást Békés megye postatörténetéről. Érdekes ívet rajzolt fel az egykori postamesterek életététől a mostani postapartnerekig.

Ezt a gondolatot folyatta Krutki Józsefné dr., a Magyar Posta hálózati igazgatója, aki a Magyar Posta hálózatkorszerűsítéséről, azon belül is a Postapartner Program alapelveiről és céljairól tartott nagy érdeklődéssel kísért tájékoztatót, majd válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

A nagysikerű rendezvénynek akár a Postamesterektől a Postapartnerekig címet is adhatták volna a szervezők. Tanulságos történeteket hallottunk a múltból, és izgalmas előadást a jövőről, a postapartnerekről.

Lovászi József