Látogatás a Pénzmúzeumban (az egykori Postapalotában)

Budapest, 2022. április 28. és június 9.

A PSZE  szervezésben mindkét napon két-két 20 fős postás csoport vett részt a látogatóközpont megtekintésében és élvezte az interaktív élményeket. Akadt köztünk olyan is, aki könnyes szemmel lépett be az épületbe, hiszen itt kezdte postás pályafutását 40 vagy 50 évvel ezelőtt.

 

 

 

A Pénzmúzeumról

Elkészült a várva várt egykori Postapalota a Széll Kálmán téren, ami a postások szívének kedves hely volt hosszú éveken át. Ma a felújítást követően az MNB szervezete, és az egyedülálló interaktív Pénzmúzeum Látogatóközpont került az épületbe.

A belülről új ruhát és új funkciót kapott épület megtartotta az ikonikus páternosztert, az óriás óráját is, és született egy gyönyörű fedett belső udvar, miközben a homlokzat  megőrizte emblematikus alakját.

„… a pénz ismerete, a fizetőeszköz használatához, forgatásához kötődő tudatosság olyan készség, mely önmagában hozzájárul az életkörülmények javításához, s melynek a társadalom minden rétege számára elérhetőnek kell lennie.” a megnyitón elhangzott teljes MNB elnöki köszöntőt itt olvashatod:

https://www.penzmuzeum.hu/rolunk/koszontok/elnoki-koszonto/

A múzeum látogatása ingyenes de csoportos regisztráció szükséges, amely a honlapon egyszerűen kivitelezhető.

Missziónk (penzmuzeum.hu)