Szeniorok látogatása Kiskunhalason, 2008. szeptember 24.

2008. szeptember 24-én a budapesti Szenior tagozat 20 fővel és a szegedi nyugdíjas postások 19 fővel látogatást tettek a 2007 novemberében átadott új Kiskunhalas 1. sz. postán.

HalasPSZE1Szitás Istvánné postavezető fogadott bennünket, majd két csoportban, személyesen vezetett körbe a minden igényt kielégítő, szép új postaépületben. Az új posta célszerűen kialakított, jól felszerelt és az ügyfelek részére is kellemesen kialakított. Miközben az egyik csoport a postaépületet járta körbe, a másik csoport a tárgyalóteremben, kellemes környezetben beszélgetett. Néhány régen látott kollegával találkoztunk, de új ismeretségek is keletkeztek. A beszélgetések döntően a postáról folytak.

HalasPSZE2Ezt követően Szitás Istvánné tájékoztatást adott tevékenységükről, feladataikról, eredményeikről. Molnár Sándorné a szegedi nyugdíjas csoport vezetője igen aktív, mozgalmas klubéletükről, Bánóczi Katalin a Szenior tagozat eseményeiről szólt, Tóth László pedig röviden értékelte a közös programok jelentőségét és eredményességét.

BejáratnálA postalátogatást követően a Csipkeházban, kellemes körülmények között ebédeltünk, majd megnéztük a „Csipkemúzeumot”, ahol megismerkedtünk a csipkekészítés rejtelmeivel és gyönyörködtünk a csodaszép „csipkekölteményekben”. Büszkék voltunk rá, hogy a Magyar Posta több bélyege is népszerűsíti a remekműveket, és a határon túl is a „halasi csipke” egyik hírnöke.

A közös program rendkívül jól sikerült, megállapodtunk, hogy a jövőben is sort kerítünk további közös rendezvényekre.

Bánóczi Katalin, Tóth László