Levél a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnökétől

Tisztelt Mesterséges Intelligencia Koalíció Tagok!

Először is szeretném megköszönni, hogy 2022-ben is segítették azon törekvésünket, hogy minél több magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról. Mint arról korábban már többször is hírt adtunk a Koalíció eme törekvésének sikere érdekében az elmúlt két évben különféle kampányokkal, nyereményjátékokkal igyekeztünk ösztönözni mindenkit, hogy részt vegyen a Kihívásban. Mindezek kapcsán szíves tájékoztatásul jelzem, hogy a Playstation 5 nyereményjátékunk utolsó sorolása 2022. október 31-én megtörtént, azonban az MI Kihívás népszerűsítése továbbra is a kiemelt céljaink közé tartozik.

A már megkezdett munkánk tehát továbbra is folytatódik. Úgy gondolom mindannyian egyetértünk abban, hogy az Ml-ökoszisztéma építése a jövőben is a küldetésünk. Célunk, hogy az MI technológia iránt érdeklődők alapismereteket szerezhessenek. Ennek érdekében a „Bevezetés a mesterséges intelligencia világába” című kurzus a jövőben is elérhető marad mind magyar, mind angol nyelven. Az interaktív ismeretterjesztő tartalomnak köszönhetően a kurzus során betekintést kaphatnak a mesterséges intelligencia izgalmas világába, valamint sikertörténeteken és esettanulmányokon keresztül ismerhetik meg a technológia alkalmazási területeit.

Az MI Kihívást a következő elérési útvonalakon keresztül végezhetik el:

NEXIUS HU: MI Kihívás

NEXIUS US: AI Challenge

Szíves figyelmükbe ajánlom továbbá az alábbi videós anyagunkat, amelyben 10 neves hazai szakértő ismerteti az MI-t, mint technológiát a különböző alkalmazási területeken:

YOUTUBE: Mesterséges intelligencia a mindennapokban MIK

A fenti céljaink eléréséhez hozzájárulhatnak mind a Kihívás elvégzésével mind a videó megtekintésével.

Szívesen vennénk, ha a hírt és a mellékelt kreatívokat megosztanák kommunikációs felületeiken.

Köszönettel,

Jakab Roland
MI Koalíció elnök