Küldöttközgyűlés. Budapest, 2006. május 30.

Az egyesület 2006. május 30-án Budapesten tartotta évi rendes küldöttközgyűlését.

2006_kkgy_01Az elmúlt négy évben végzett munkáról dr. Oláh László elnök tartott beszámolót, aki - megköszönve az eddigi bizalmat - bejelentette: az aktív elnöki funkcióból vissza kíván vonulni. A közgyűlés módosította az alapszabályt, a küldöttek titkos szavazással új elnökséget és munkabizottságokat választottak. A küldöttek bizalmából az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke lett dr. Oláh László, elnökké dr. Horváth Sándort, főtitkárrá Molnár Sándort választották.

2006_kkgy_02A Postások Szakmai Egyesülete 1992-ben alakult a Magyar Posta, a Providencia Biztosító és az OTP támogatásával. Alakulásától a mostani küldöttgyűlésig Dr. Oláh László töltötte be az elnöki tisztséget. Az elnök az elmúlt négy évről szóló beszámolójában sikerekről és problémákról egyaránt szólt. Az eredmények között említette a nemzetközi kapcsolatokat, az évente két-három alkalommal nagy érdeklődés mellett megrendezett szakmai napokat, valamint a Posta című szaklap megjelentetését. Visszavonulására utalva megköszönte a támogatást a Magyar Posta Zrt. vezetésének, az Erste Banknak, a Posta Biztosítónak és a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, valamint az egyesület tagjainak, tisztségviselőinek, aktivistáinak.

Dr. Oláh László a beszámoló után a leköszönő elnökség döntése értelmében az egyesületi munkában kiemelkedő teljesítményt nyújtó hat aktivistának, segítőnek a PSZE-érem arany és ezüst fokozata elismerést nyújtotta át.

A közgyűlés elfogadta az elnöki beszámolót, a 2005. évi gazdálkodásról szóló jelentést, majd módosította az alapszabály néhány pontját. Ezt követően tisztújításra került sor.

2006_kkgy_03Dr. Oláh Lászlót az egyesület örökös tiszteletbeli elnökévé választották, aki a következőkben az egyesület nemzetközi kapcsolataival foglalkozik majd.

Az egyesület elnöke dr. Horváth Sándor lett, aki a Magyar Posta Zrt. Logisztikai Üzletágának vezetője. Főtitkári tisztségében megerősítette a közgyűlés Molnár Sándort. A közgyűlés új elnökségi és munkabizottsági tagokat is választott. A PSZE ügyvezető igazgatója továbbra is Fábics Miklós.

2006_kkgy_05Az új elnök, dr. Horváth Sándor székfoglaló beszédében a jövő legfontosabb feladatairól szólva kiemelte az egyesület tudományos műhely-szerepének erősítését, a támogató szervezetekkel - Magyar Posta Zrt., Erste Bank, Posta Biztosító, Nemzeti Hírközlési Hatóság - való kapcsolattartás fontosságát, a nemzetközi kapcsolatok ápolását, a szervezeti fegyelem javításának és a taglétszám növelésének fontosságát.

A közgyűlés után az új elnökség megtartotta első ülését, melyen a közeli hetek legfontosabb feladatait egyeztették.