Fuss a rákgyógyításért! Pécs, 2015. szeptember 12.

Idén 2015. szeptember 12-én rendezte  meg Pécsett a Dunántúli Postás Sportegyesület a hagyományos jótékonysági sporteseményét, a Fuss a rákgyógyításért! futóversenyt, amelyen a PSZE központi területi szervezete közel 50 fővel vett részt.

Fuss-a-rakgyogyitasert-logoSzeptember 12-én Pécsett verőfényes napsütés volt. A várost is megnéztük, és ismét gyönyörűnek találtuk, évről évre újból beleszeretünk. A jótékonysági sportrendezvény moderátora  Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta Zrt. szóvivője és Stenczer Béla színművész volt. A mezőnyt Molnár Róbert, a Magyar Posta  Zrt. üzleti és logisztikai vezérigazgató-helyettese indította el, egy  startpisztoly-lövéssel. Kisgyermekek és szépkorúak, profik és amatőrök együtt futottak vagy sétáltak – ki-ki erőnlétének megfelelően -, hogy teljesítsék a 3 km-es távot a csodálatos pécsi történelmi belváros utcáin.

Az idei futóverseny immár a hetedik volt, rekordszámú résztvevővel, 2361 regisztráció történt. A magas részvételnek köszönhetően közel 2,6 millió forint támogatást utalhat át a szervező sportegyesület a pécsi székhelyű Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány javára.

A Magyar Posta Zrt. támogatásával működő szervező, a Dunántúli Postás SE – a már hagyományossá vált jótékony futást – a tervek szerint 2016. szeptemberében újra megszervezi.

Az alábbi fotókat Tóth Gábor, a KTIG munkatársa készítette.

 Pecs-20150912-IMG_4432Pecs-20150912-Futas-kozbenPecs-20150912-IMG_4398