A Digitális Jólét Program aktuális hírei

Budapest újabb digitális élményközponttal gazdagodott. Mától az érdeklődők a Hidegkuti Nándor Stadionba látogatva felfedezhetik és kipróbálhatják a legújabb infokommunikációs és digitális eszközöket – mindezt térítésmentesen.

Az EDU&FUN Digitális Élményközpont átadó ünnepségén Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára arról beszélt, hogy az új, Digitális központban egyebek mellett a robottechnikával, a 3D nyomtatással és az okostechnológiákkal is játékos formában ismertetik meg az iskolásokat és hétvégenként az érdeklődő családokat is.

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, „jövőnkre pedig nagyrészt a technológiai fejlődés és a digitalizáció lesz hatással” – hangsúlyozta felszólalásában Schanda Tamás, kiemelve, hogy a digitális ismereteket hatékonyan fejlesztő élménykomplexum több mint 430 millió forintból valósult meg.

A központban minden foglalkozás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és érdeklődni az info@edufun.hu e-mail címen,
vagy a +3670 440 4400 telefonszámon lehet.

 


További hírek, információk

Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiájának bejelentése (videó)

Közvetlen link: https://youtu.be/8wKiYC8MsdY

 

A Digitális Jólét Program krónika hírei: a digitalizáció, a mesterséges intelligencia minden területen jelen van, erről szólnak a DJP krónikái: https://digitalisjoletprogram.hu/hu/kiadvanyaink

MI Hírek (2020. májusig), újabban DJP krónika: https://digitalisjoletprogram.hu/hu/mi-sajto

MIK alapító tagjainak névsora: https://digitalisjoletprogram.hu/files/bd/f8/bdf8e8ec9d0b650a21d4e1bc2e1a8b7d.pdf