Csatlakoztunk a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

 Alapító tagként 2018-októberében csatlakoztunk a kormány kezdeményezésére alakult Mesterséges Intelligencia (MI) Koalícióhoz (225 tag).

A MI célja: Magyarország az MI fejlesztések, alkalmazások terén kerüljön az európai élvonalba, az MI hazai fejlesztési irányok, keretek meghatározása, állandó szakmai és együttműködési fórum biztosítása a fejlesztők, a felhasználói oldalt képviselő piaci és állami szereplők, az akadémiai szféra, a szakmai szervezetek és az állami intézmények között, Magyarország MI stratégiájának kialakítása. A PSZE tagjaival részt  vesz a MIK munkacsoportok munkájában, szakmai ülésein és tevékenyen hozzájárul a MI stratégia összeállításához, amelynek egyik mérföldköve a Palkovics László miniszter és Jakab Roland MIK elnök által 2019 őszén közösen meghirdetett MI Akcióterv. Ennek egyik kiemelt célja a mesterséges intelligencia jelentőségének tudatosítása a társadalmon belül.

A PSZE 2020-ban is aktívan részt kíván venni a MIK munkájában, hogy a társadalom megismerje, elfogadja és jól használja a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket.

Még többet a MIK-ről:

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/tartalom/mesterseges-intelligencia-koalicio

Érdekességeket itt találsz a MI hírek gyűjteményben:

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/mi-sajto

 

 

Hazai és nemzetközi híreket olvashat a Mesterséges Intelligencia témaköréből a PSZE-honlapba ágyazva, ha a következő linkre kattint:

Mesterséges Intelligencia (MI) hírek