Üzemlátogatás a Neuzer kerékpárgyárban. Esztergom, 2017. november 17.

2017. november 17-én Egyesületünk 35 fős csoporttal gyárlátogatást szervezett a Neuzer Kerékpár Kft. esztergomi kerékpárgyárába, ahol új postás kerékpárok készülnek.

A program során a rövid gyártörténeti bemutatás után a Neuzer Kft termelésirányító munkatársaival végigkísértük a kerékpárgyártás menetét.

Betekintést nyertünk az alkatrészbeszerzéshez és a kerékpárgyártásához kötődő összetett, bonyolult logisztikai feladatokba. A termékelőállítás során láttuk, ahogy az előkészítési-, festési-, szerelési-, csomagolási műveletek révén a szemünk előtt váltak alkatrészekből késztermékké az éppen gyártósoron lévő postai kézbesítő kerékpárok.

A gyártási folyamatok bemutatása és megismerése során értékes és érdekes információkhoz jutottunk a speciális postai kerékpárok kialakításával kapcsolatban. Felhasználói oldalról – a mindennapi használat során felmerült tapasztalatokról – a Neuzer Kft. munkatársai sok értékes és hasznosítható véleményt hallhattak, illetve adtak választ a felvetésekre.

Közvetlenül a gyártás bemutatása után a Neuzer Kft. minőségirányítással foglalkozó munkatársai részletes prezentációt tartottak a kerékpárok Európai Uniós szabvány szerinti terheléses vizsgálatáról és egyéb tesztek elvégzéséről.

A délutáni program rövid városnézéssel folytatódott, ennek során az Esztergomi Várat és a Bazilikát tekintettük meg. Ezután a Neuzer Kft. termelésirányítási, beszerzési, minőségbiztosítási szakembereivel, valamint a postai kapcsolattartásért közvetlenül felelős munkatársaival együtt egy közös ebédet fogyasztottunk el. Ez lehetőség volt arra is, hogy a gyártó és a felhasználó között párbeszéd alakulhatott ki azokról a tapasztalatokról, amelyek a kerékpárok napi használatával kapcsolatosak. Ez reményeink szerint segítséget adhat a garanciaidő alatti és azon túli szervizszolgáltatás, illetve a fejlesztés kérdéseinek jövőbeli kedvezőbb megoldásához.

Külön sikernek tartjuk, hogy a résztvevőink között több olyan kézbesítő, illetve gazdász kolléga is volt, akik számára egy új lehetőséget biztosítottunk véleményük elmondására.

Úgy véljük, ezzel a látogatással a PSZE-nek sikerült közreműködni abban, hogy egy termék postai használatának mindennapi tapasztalatairól egy fórum keretében a szakma kicserélhesse tapasztalatait a gyártóval.

Az üzemlátogatást és az azt követő szakmai fórumot mind a résztvevőink, mind a vendéglátók hasznosnak értékelték.