Területi postajubileumi rendezvénynap. Szőreg, 2017. június 25.

A PSZE szegedi szervezete is közreműködött a DPSE, KPSE, Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány (DAPTA), valamint a szegedi és szőregi postások által rendezett egész napos jubileumi programon, Szőregen.

Harnos Csabával, Szeged 1. posta vezetőjével az élen a csongrádi megyeszékhely postásai fogadták Szeged határában, majd vezették át a városon a szőregi művelődési házhoz a DPSE-KPSE által meghirdetett „150 év – 150 nap, kerékpártúra az országhatár mentén” című országos staféta Tompától Szegedig tartó, 70 km-es szakaszának Bács-kiskun megyei résztvevőit. A szőregi művelődési ház udvarán felállított sátortető alatt a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójának üzenetet tartalmazó – az egykori távírdákon használt csőpostafutárra emlékeztető – díszes „stafétabotot” a Bács-Kiskun megyei postások nevében Uricska Józsefné adta át Balog Zoltánnak, aki a következő hétvégén Szeged-Mezőhegyes közötti útvonalon kerekező szegedi postás csapat szervezője.

Pihenő után a résztvevők megtekintették a művelődési házban a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány (DAPTA) jubileumi kiállítását, ami a Magyar Posta és a hazai bélyegkiadás történetét mutatta be, és ízelítőt adott Kass János, szegedi születésű grafikusművész több évtizedes bélyegtervezői munkásságából. A kiállítást Tóth László, a DAPTA elnöke mutatta be a jubileumi rendezvény résztvevőinek, megemlékezve a magyar posta múltjáról, kiemelve az 1867-ben történt önállóvá válását, a Magyar Királyi Posta megalakulásának 150 éves évfordulóját, és azt, hogy ugyanebben az évben nyílt postamesterség Szőregen, tehát a szőregi posta is 150 éves.

Délután a sportpályán Bács-Kiskun és Békés megyei postás öregfiúk vívtak nagypályás focimeccset a Csongrád megyei öregfiúkkal.

A program késő délutáni ebéddel fejeződött be. A kissé megfáradt, hőségtől elcsigázott, 80 fős vendégsereget népzenével és tánccal fogadta a hódmezővásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes. A vendéglátók a néptánc mellett finom őzpörkölttel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ebéd végére a vendégsereg annyira felfrissült, hogy a néptáncosokkal együtt ropták a záró körtáncot.

A résztvevők és a közreműködők a KPSE, PSZE, DAPTA, DPSE vezetőinek aláírásával ellátott emléklapot kaptak, és kellemes emlékekkel térhettek haza.