Szakmai nap, Zalaegerszeg és Lenti, 2011. június 16.

Postalátogatással egybekötött szakmai napot szervezett a PSZE Soproni Területi Szervezete Zalaegerszegen és Lentiben 2011. június 16-án.

A rendezvényen az igazgatóság üzemeltetési vezetője, kézbesítési, hálózati osztályvezetője mellett Komárom-Esztergom és Zala megye A és B típusú postavezetői vettek részt.

A nagy érdeklődéssel kísért program Zalaegerszeg Kézbesítő Postán kezdődött.

Zsuppán Géza igazgatóhelyettes köszöntőjét követően Nemes Margit, Zalaegerszeg 1 posta vezetője beszélt a megyeszékhely postai szolgáltatásainak alakulásáról.

A frissítő kávé és üdítő elfogyasztása után Tóth Tivadar, a 2009 márciusában átadott Kézbesítő Posta vezetője nem kis büszkeséggel mutatta be birodalmát. Elmondta, hogy a Nyugat-Magyarországi Szállítási Üzem zalaegerszegi garázsának telephelyén kialakított helyen modernebb körülmények között, közel kétszer akkora területen dolgozhatnak a kézbesítéssel foglalkozó munkatársak. Érdeklődéssel és bizony némi irigységgel is hallgatták a postavezetők az alapos, részletes tájékoztatást a technológiai újításokról, és a korszerű munkakörülményekről. Leginkább a hátravont leszámolás bevezetésének tapasztalatai, és a belkezelési idő csökkentésének módszerei érdekelték a postavezetőket. Tóth Tivadar elmondta, hogy az új helyen különválasztották a kézbesítést és a feldolgozást, és ennek köszönhetően napi fél órával csökkenteni tudták a belkezelés időtartamát.

20110616-Zalai-Nap-01

Tóth Tivadar postavezető bemutatja a kézbesítő termet

Ezt követően Nemes Margit postavezető kalauzolta végig a csoportot a teljes felújításon átesett 1-es postán. Idén március 21-én adták át a nagyközönségnek a teljesen újjávarázsolt postát – mondta. A közel hét hónapot igénybe vevő felújítás alatt az épület kívül-belül megújult. Még a főbejáratot is áthelyezték, hogy megoldják az akadálymentesítést. A korábbi bejárat helyére kerültek az éjjel-nappal igénybe vehető postafiókok, a belső térben pedig egy impozáns postaboltot alakítottak ki. A postavezetők nagy érdeklődéssel járták be a korszerű posta minden helységét, és a postalátogatás során személyesen győződhettek meg arról, hogy a tágas, korszerű világítással, berendezésekkel felszerelt ügyféltér a XXI. század követelményeinek megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal várja a megyeszékhely lakosait.

20110616-Zalai-Nap-02

Zalaegerszeg 1 posta megújult ügyféltere

A Zalaegerszegen elfogyasztott finom ebéd után Lenti felé vettük az irányt. A hangulatos kisváros postáját közel másfél éve újították fel. Ekkor alakították ki a korábban a Magyar Telekom tulajdonában lévő épületben a kézbesítők és mobil posta kezelők „birodalmát” – tudtuk meg Simon Istvánné postavezető-helyettestől. A korszerű körülmények lehetővé tették, hogy a kiosztás és a leszámolás is ebben az épületrészben kapjon helyet. A felújított posta ügyfélterében a postavezetők személyesen is meggyőződhettek arról, hogy miként lehet barátságosabbá, szebbé varázsolni a munkahelyeket.

A postalátogatásoktól kissé fáradtan, de élményekben annál gazdagabban ültünk le a fehér asztal mellé, ahol Lenti posta munkatársai által készített finomságok elfogyasztása mellett lehetőség nyílt még a látottak-hallottak megbeszélésére, szakmai tapasztalatcserére is.

20110616-Zalai-Nap-03

Lenti posta kézbesítői az értékesítésben is élen járnak

*****

Egyesületünket a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja

NCA