Szakmai nap Pásztón, 2007. június 24.

Szakmai napot rendeztek Pásztón, és ellátogattak a PSZE tagjai Hollókőre 2007. június 24-én.

A szakmai program témakörei:

1./ Bankkártya használat, fizetési szokások Magyarországon.
Előadó: Várhelyi Bernadett Erste Bank Nyrt. osztályvezető

2./ Pénzügyi kultúra fejlesztése, befektetési portfólió kezelés.
Előadó: Pohánka Evelin Erste Befektetési Zrt. értékesítés támogató

3./ Vezetői fórum.

4./ Szent Iván napi program Hollókőn.

Pásztó 1 posta oktatási bázisán 42 fő PSZE tag vett részt a rendezvényen. Napirenden a pénzforgalmi szolgáltatások értékesítése volt. Az ERSTE Bank Nyrt munkatársa a lakossági folyószámla előnyeiről, értékesítési lehetőségeiről tartott előadást. Nagy érdeklődés kísérte az ERSTE Befektetési Nyrt munkatársának előadását a különböző kockázatú megtakarítási formák összehasonlító elemzését, a pénzügyi folyamatok összefüggéseinek ismertetését, és a Befektetési Akadémia programját.

Az előadók a konzultáció során készséggel válaszoltak a résztvevők kérdéseire. Az értekezlet második részében – a vezetői fórumon – a posta liberalizációjáról és az értékesítési szemlélet elmélyítéséről volt szó.

Délután Hollókőn, szabadidős program keretében a résztvevők megtekinthették a Világ Örökség részét képező Ófalut, melyet követett a Szent Iván-napi rendezvény. Nagy sikert aratott a hagyományőrző csoport előadása, sok tánccal és ízes palóc tájszólással elmondott mesékkel.

Hollókő várát a falu polgármestere mutatta be, majd a gasztronómiai érdekességnek számító „batyus„ vacsorát elfogyasztására került sor.

A Szent Iván-napi ünnepség, alkonyatkor – ősi szokás szerint – tábortűzzel, énekléssel és „ tűzugrással „ fejeződött be.

Az egész napos rendezvény után – a szakmai és szabadidős programtól kicsit elfáradva- , de felejthetetlen élményekkel tértek haza munkatársaink.