Pécsi, szegedi, szentesi PSZE-tagok szakmai találkozója, Szeged-Szentes, 2017. május 23-24.

Két napos szakmai látogatáson jártak a PSZE pécsi nyugdíjas tagjai Szegeden és Szentesen. Találkoztak helyi postai vezetőkkel, a PSZE területi elnökével és tagjaival, Szentesen pedig „utazást” tettek a postás szakma múltjába.

Május 23-án 19 fő részvételével Szeged 1. sz. postán kezdődött a program. Illin József a PSZE szegedi területi elnöke tájékoztatta a pécsi kollégákat a PSZE területi szervezetének működéséről, többek közt arról, hogy hogyan valósulnak meg a rendezvények és események a három megye területén a gyakorlatban. Szólt a nehézségekről és fölmerült problémákról is.

Harnos Csaba, Szeged 1. sz. posta vezetője napjaink postájáról beszélt. Ismertette Szeged 1. sz. posta hatáskörét és feladatait. Megemlékezett a 150 éve megalakult önálló Magyar Postáról, és az ezzel kapcsolatos területi vándorkiállítás bemutatásához nyújtott segítségről.

Dr. Szilágyi Béla a pécsi PSZE-tagok nevében köszönte meg a tájékoztatást és a szegediek fogadókészségét. Érdeklődött a végrehajtási terület fejlesztési elképzeléseiről is.

A vendégek a nap hátralévő részében Szeged nevezetességeivel ismerkedtek, hajókiránduláson és városnézésen vettek részt.

******

Május 24-én a vendégek Szentesre utaztak. Délelőtt megtekintették a szentesi vasúttörténeti parkot és kiállítást, majd Szentes 1. sz. posta épületében Tantucz Anikó értékesítési vezető köszöntötte a pécsi PSZE-csoportot, valamint az időközben Budapestről érkezett, és a találkozóba bekapcsolódott postás vendégeket. Közel 20 fő vett részt a szakmai programon. Az értékesítési vezető főleg aktualitásokról beszélt. Többek közt büszkén szólt a postájukon működő postatörténeti kiállításról, ami az ügyfélszolgálatot erősíti, és a posta hírnevét öregbíti.

A program második részében Lovászi József, Juhászné Pálnok Lenke, Labát László, Tóth László és Verók István mutatta be a vendégeknek a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány állandó kiállítását, a postás szakmatörténeti emlékek gyűjtésének és a szakmai hagyományok ápolásának eredményeit.

A vendégek nevében dr. Szilágyi Béla mondott köszönetet a kétnapos programért, a velük való törődésért.

Tóth László Szentes város múltjáról és nevezetességeiről is beszélt a vendégeknek, akik – a szűnni nem akaró eső miatt – gépkocsiból tekintették meg a belvárost. A pécsi és budapesti vendégek tartalmas programjuk végeztével a késő délutáni órákban utaztak el Szentesről.