Országos szakmai konferencia. Kecskemét, 1999. szeptember 24.

Bizalom, biztonság, megújulás! E hármas gondolat jegyében rendezett országos konferenciát Kecskeméten, a Technika Házában a Postások Szakmai Egyesülete 1999. szeptember 24-én, pénteken.

1999 09 24 PSZE konf Kecskeméten -cAz ügyfelek bizalmára építve, nagyobb biztonságot garantálva, a szolgáltatások tartalmát, technikai körülményeit és minőségét megújítva kívánja a Magyar Posta átlépni a harmadik évezred küszöbét.

A posta üzleti kultúráját a versenyszférában működő elismert  vállalkozásokéhoz kell közelíteni, hangsúlyozta Nagy Róbert informatikai és logisztikai főigazgató, vezérigazgatóhelyettes, aki szerint a Magyar Posta jelenlegi fejlesztési terveinek megvalósulása az eddiginél egyszerűbb, gyorsabb kiszolgálást és biztonságos szolgáltatást ígér a posta ügyfeleinek 2001-től az egész ország területén. Lipp István marketing és értékesítési főigazgató, vezérigazgatóhelyettes szerint a legfontosabb tennivaló felkészülni arra a helyzetre, amikor hazánk az Európai Unió tagjává válik és a hazai postai piac a nemzetközi szabadverseny részévé válik. A felkészülés egyik elemeként létrehoztak a Magyar Postán belül egy önálló marketing szervezetet, amely a cég szolgáltatási portfóliójának megtisztításával, továbbfejlesztésével és az értékesítés korszerű módszereinek alkalmazásával foglalkozik. Dr. Túrós András biztonsági és vagyonvédelmi főigazgató adatokkal, példákkal érzékeltette, milyen postán kívüli és belüli körülmények játszottak szerepet abban, hogy 1997-98-ban gyakoribbá váltak a posta és a postások ellen elkövetett bűncselekmények. Ismertette azokat az első eredményeket is, amelyek a Magyar Posta új vagyonvédelmi filozófiája, biztonsági intézkedései, illetve vagyonvédelmi rendszerének korszerűsítése nyomán tapasztalhatók. Kiemelte, hogy Budapesten a posta ellen idén elkövetett bűncselekmények rendőrségi felderítési mutatója közel száz százalékos, köszönhetően az új postai biztonsági rendszereknek és a rendőrséggel való szoros együttműködésnek. Dr. Oláh László igazgató, a posta nemzetközi főtanácsadója a mindössze néhány napja véget ért pekingi nemzetközi postai kongresszusnak a tagországok kormányai és nemzeti postavállalkozásai számára kidolgozott ajánlásairól tájékoztatta a kecskeméti konferencia hallgatóságát. Mint mondotta, a Magyar Posta megújulási törekvései szinkronban vannak a legújabb nemzetközi tendenciákkal. A postai világszervezet tagállamai nagyra értékelik a Magyar Posta munkáját, ennek elismeréseként beválasztották az Egyetemes Postaunió igazgatótanácsába, sőt magyar szakember került a világszervezet pénzügyi bizottságának élére is

dr. Lovászi József