Látogatás az Audi-gyárban. Győr, 2017. október 24.

Tagjaink számára – a Porsche Hungaria Kft. meghívása alapján – 2017. október 24-én gyárlátogatást szerveztünk az AUDI Hungaria magyarországi gyárába, Győrbe.

A látogatáson 30 fős csoporttal vettünk részt, amelybe az ország sok részéből érkeztek tagtársaink. A látogatás során bepillantást nyerhettünk a járműgyár prés– és karosszériaüzemébe. Megismerhettük a préselési folyamat fázisait és elvarázsolt bennünket a robotok sokaságával felszerelt karosszériaüzem futurisztikus világa. Kísérőnk kiváló felkészültsége által megismerhettük a világ és egyik legmodernebb járműgyárát!

Néhány gondolat a gyárról:

Az Audi Hungaria 1993 óta fontos tényezője a magyar gazdaság és Győr város fejlődésének – a vállalat a város életének szerves részét alkotja. Az Audi Hungaria számára természetes az a szerepvállalás, mely a kulturális és sportesemények támogatásával a város polgárainak életminőségét javítja. Az Audi Hungaria 1997 óta kiemelt támogatója a Győri Balett társulatának, 2002-től pedig az együttes főtámogatója.  2015 márciusában az Audi Hungaria  három évre szóló szponzori szerződést írt alá  a Győri Filharmonikus Zenekarral, amellyel a vállalat tovább erősíti a régió kultúrája iránti elkötelezettségét. Emellett a motor- és járműgyártó különböző kulturális rendezvények megvalósítását is segíti, így például a Pannonhalmi Jazz-Teraszt, valamint főtámogatója az évente megrendezésre kerülő Győri Nyárzáró Koncertnek.

2016 a változások éve volt az Audi termelési hálózatában: a jövőben Győrben készül az Audi Q3. Megújultak a győri sikermodellek, az Audi A3 Limousine és A3 Cabriolet. Az Audi Hungariánál megkezdődött az eredetialkatrész-motorok gyártása. Az Audi Hungaria bővíette szerszámgyárát. Megkezdődött az Audi TT RS sorozatgyártása. 40 éves az Audi öthengeres motorja. Bővült és megújult az Audi Hungaria Iskola. Elkezdődött az új karosszériagyár építésének következő üteme. Elkészült a 30 milliomodik motor és az 1 milliomodik autó Győrben.

2017-ben szakképzési díjat kapott az Audi Hungaria. Zöld jelzés az Audi RS 3 Limousine-nak. Az Audi Hungaria Munkáltatói Márka Díjat kapott. Hatodik modell Győrből: az Audi Q4 is az Audi Hungariánál készül. 124 szakmunkástanuló tett záróvizsgát az Audi Hungariánál. Az Audi Hungaria bővítette szerszámgyárát és műszaki fejlesztését.