Közös szakmai és kulturális program Békéscsabán, 2016. május 5-én

A Postások Szakmai Egyesülete Szegedi Szervezete és a Békéscsabai Postás Nyugdíjas Klub 2016. május 5-én a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületével közösen tartott Békéscsabán szakmai és kulturális programot.A konferenciának a Csabagyöngye Kulturális Központ adott helyet terembér felszámolása nélkül, 103 fő részvételével.

A vendégeket Ogrincs Pálné a Békéscsabai Postás Nyugdíjas Klub vezetője, valamint Illin József a Postások Szakmai Egyesülete Szegedi területi elnöke köszöntötte.

Ogrincs Pálné előadásában „ Munkácsy és a csabai posták” helytörténeti emlékeit mutatta be.

Szalay Ágnes történész a tervezett Munkácsy Negyed korabeli épületeire hívta fel a figyelmet.

Az Artériumban a képeslapkiállítást Mészáros Zsuzsanna, a Munkácsy Emlékház művészeti vezetője nyitotta meg.

Kiállításra kerültek: Tumpek Zoltán budapesti képeslapgyűjtő „Munkácsy a képeslapokon” témában, valamint Tuska János, Ogrincs Pálné korabeli képeslap-, valamint Szabó Mátyás telefonkártya-gyűjteménye.

A közös ebéd elfogyasztása után bemutatásra került városi sétával egybekötve a tervezett Munkácsy Mihály Kulturális Negyed, ahol a Munkácsy emléktáblákon virágot és koszorút helyeztünk el a szegedi postás nyugdíjasokkal.

„10 éves a békéscsabai Munkácsy Mihály utcai posta” kiállítását és a postát Csordás Gyula postavezető mutatta be a posta oktatótermében.

A szegedi és a csabai postás nyugdíjasok tartalmas programmal dúsított napot töltöttek el Békéscsabán.

Ogrincs Pálné
Békéscsabai Postás Nyugdíjas Klub