Koszorúzás a hősi halottak tiszteletére. Budapest, 2014. november 4.

Megemlékezést és koszorúzást rendeztek 2014. november 4-én Budapesten az első világháborúban szolgálat közben elesett postások emlékére. A hősi halált halt postások emlékhelyénél a PSZE vezetői is elhelyezték az emlékezés koszorúját.

postaskoszoruz01A Párizsi utcában, az egykori főposta épületének falán 1927-ben helyezték el és avatták fel a Magyar Posta I. világháborúban elesett dolgozóinak emlékére készített bronz domborművet. Az emlékmű annak a majdnem hatszáz postásnak állít kegyeletes emléket, akik a világháború során, szolgálatteljesítés közben haltak hősi halált.

A dombormű alatti táblán a következő felirat olvasható:

A HAZA SZENT FÖLDJÉNEK VÉDELMÉBEN AZ 1914-1918 ÉVEKBEN ELESETT KARTÁRSAK TISZTELETÉSE. A MAGYAR POSTA SZEMÉLYZETE

postaskoszoruz082014-ben éppen 100 éve, hogy kitört az I. világháború, ezért rendezték az emlékműnél a megemlékezést és koszorúzást. A rendezvény szervezője a Magyar Posta Zrt. Kommunikációs és marketing igazgatósága volt.

Tornyos Csaba humánerőforrás-igazgatóhelyettes tartott emlékbeszédet. Felidézte, hogy Magyarországról a megtámadott haza segélykiáltására hatezer postás sietett a harctérre. A hatezer közül majdnem hatszázat hiába várt vissza a családja és a posta.

A Magyar Posta Zrt. hálózati igazgatósága nevében Kocsis István és Ágoston László, a Postások Szakmai Egyesülete nevében dr. Horváth Sándor és dr. Oláh László, az Üzemi Tanács nevében dr. Nemes Sándor, a Postás Múzeum és Művelődési Alapítvány nevében Szilágyi Mária és Nikodém Gabriella, a Postamúzeum pedig nevében Kisfaludi Júlia helyezett el koszorút az emlékműnél.

postaskoszoruz09

A felső képeken az 1927-ben felállított dombormű és az emléktábla, az alsón a megemlékezés résztvevői láthatók. (A képekre kattintva azok nagyobb méretben is megtekinthetők.)