Fókuszban az ember. HR szakmai nap. Budapest, 2010. március 25

2010. március 25-ikén a Postások Szakmai Egyesülete a Magyar Posta Zrt. Humán Szakterületével közösen, FÓKUSZBAN AZ EMBER, merre tart a HR? címmel rendezett szakmai napot Budapesten.

P1400787Az ország minden tájáról érkezett közel másfélszáz résztvevőt dr. Oláh László, a PSZE örökös tiszteletbeli elnöke köszöntötte, majd Kiss Erika humánerőforrás főigazgató tartott szakmai bevezetőt.

Ezt követően a humán szakterület több vezetője tartott előadást saját szakterületéhez tartozó aktuális témákról. Az előadók foglalkoztak például a vállalati kultúra fejlesztésével, a teljesítményalapú ösztönzéssel, a munkaügyi és munkajogi kapcsolatokkal, a társasági képzések helyzetével, a Belső Értékelő Központ tapasztalataival, a postás dolgozók üdültetésével és a H1N1 járvány elleni védekezés tapasztalataival. Az elhangzott előadások tartalmának részletes ismertetése meghaladja e cikk kereteit, az előadók által kivetített prezentációkat viszont a cikk végén lévő lista alapján az érdeklődők letölthetik, megtekinthetik.

P1400829Külön színfoltja volt a szakmai napnak, amikor a Két évtizedünk című társaságtörténeti kiadvány HR-es fejezetéhez kapcsolódva egykori munkaügyi és szociálpolitikai vezetők – dr. Bella Mária, dr. Morvay Ferenc és Sombor András – beszéltek a posta, a távközlés és műsorszórás szétválásáról, az 1990-ben létrejött Magyar Posta Vállalat munkaerőgazdálkodási és szociálpolitikai helyzetéről, az akkori új kihívásokról, és az 1990-es évtizedben végzett munkáról.

Vendégelőadókat is hívtak a szervezők. Így például dr. Csermely Ágnes általános jogi osztályvezető aktuális munkajogi problémákról tartott tájékoztatót, Bokor Attila kutató pedig a magyar cégek körében végzett „HR-Tükör” vizsgálatok legújabb eredményeit ismertette.

AZ ELHANGZOTT ELŐADÁSOK:

Sum István: A konstruktív vállalati kultúra felé
Pécsi Tünde: A teljesítményalapú ösztönzés
Potykiewicz Tamás: A postai munkaügyi kapcsolatok fejlődése 2000-2010 között
Kalocsai Katalin: Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában
Besze Judit: Hogyan jelezhető előre a munkatársak beválása?
Konczné Hegedűs Éva: Helyzetkép az üdültetésről
Balázs Péter: A pandémia első hullámának tapasztalatai