XVIII. Országos Postás Konferencia, Visegrád, 2012. november 19-20.

SZEKCIÓÜLÉSEK

P1610952.jpgFelsorolni is nehéz a szekcióülések témáit és előadóit. Nyolc szekcióban összesen 32 szakember tartott kiselőadást. A nyolc szekció: liberalizáció, kereskedelem, levél és csomag, üzemeltetés, hu-mán, minőség és közönségkapcsolat, informatika, pénzforgalom. A szekciók moderátorai: Dr. Oláh László, Zsuppán Géza, Kis Pál Jenő, Takács Pálné, Csutorás Márton. Előadók: Dr. Sümegi Péter, Dr. Baricz péter, Dr. Urbán Péter, Dr. Markó Katalin, Dr. Puskás Margit, Kakuk Ilona, Jambrik Mihály, Bedecs Andrea, Mohlné Gáspár Ildikó, Péterffy Gábor, Bubori Ferenc, Kis-Jakab Zoltán, Kocsisné Papp Pálfi Ágnes, Hohner Mihály, Török Balázs, Dudás Attila, Lipuszné Deák Zsuzsanna, Pintér István, Rajnai Attila, Takács Pálné, Némethné Eszenyi Judit, Konrát Ervin, Elekes Mária, Nagyné Haja Mária, Csesznok Miklós, Klotz Tamás, Bakai József, Fábos Zsolt, Kőrösi-Tímár Tünde, Csutorás Márton, Papp György, Vida Pál.

20 ÉVES A PSZE

P1610847.jpgAz országos konferencia keretében megemlékeztek a résztvevők a Postások Szakmai Egyesülete megalakulásának 20. évfordulójáról. Dr. Oláh László, örökös tiszteletbeli elnök idézte fel 1992. január 23-át, a PSZE alakuló ülését, annak előzményeit, körülményeit, és az eltelt két évtized legfontosabb történéseit. Kiemelte: az egyesület a Magyar Posta, a Postabank és a Providencia Biztosító támogatásával kezdte meg működését 20 évvel ezelőtt, mai tevékenységét a Magyar Posta, mint fő szponzor mellett a Posta Biztosító, az NMHH, a JNT Kft. és a Postaautó Duna Zrt. támogatja. A vidéki, szakági tagcsoportok munkájának beindulásához annak idején egy-másfél év kellett. Egy ideig kiemelkedően aktívak voltak a szakosztályok. Az elmúlt 20 évben sok fontos, jövőbe mutató témáról rendezett a PSZE országos szakmai napot, fórumot, valamint négy alkalommal több napos konferenciát, nem egyszer külföldi előadók részvételével. Az utóbbi években megélénkült a tagcsoportok munkája. 2000-ben felvételt nyert a PSZE a postai és távközlési szakmai szervezetek európai szövetségébe, amelynek rövid neve EuroJumelages, és egyik alelnökévé választotta a PSZE alapító elnökét, Dr. Oláh Lászlót.

P1610876.jpgA 20. születésnapját ünneplő PSZE tagjait és a konferencia résztvevőit levélben köszöntötte az EuroJumelages elnök-asszonya, Marie-Paule Richonnier.

Dr. Horváth Sándor a PSZE elnökségének döntése alapján a PSZE-díj arany fokozatát nyújtotta át Dr. Oláh Lászlónak, elismerve és megköszönve az egyesület érdekében kifejtett, elmúlt két évtizedes munkásságát.

P1610677.jpgA jövőről szólva Dr. Horváth Sándor elnök felvetette, hogy a 2013-ban bekövetkező hazai piacnyitást követően az egyesület tagságának meg kell fontolnia, marad-e a Magyar Posta és partnereinek kizá-rólagos szakmai szervezete, vagy az újonnan piacra lépő postai szolgáltatók felé is nyitni kíván.

A konferencia helyszínén a PSZE megalapítását és az eltelt 20 év munkáját dokumentumkiállítás mutatta be, melyet a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány állított össze.

A KONFERENCIA ZÁRÓ PLENÁRIS ÜLÉSE

P1610842.jpgZáró plenáris ülés keretében Dr. Horváth Sándor elnök foglalta össze az országos konferencia munkáját. Elmondta: a XVIII. Országos Postás Konferencián 273-an vettek részt, a program feszített volt, negyven előadás hangzott el a bő másfél nap alatt. Sok értékes és aktuális téma került terítékre. A zsúfolt tematika, a feszített időkeret ellenére interaktivitásra, szakmai eszmecserére is volt mód, főleg a szekciókban, különösen ahol nem terveztek be a szakterületek túl sok előadót. A legnépszerűbbnek a HR és a liberalizációval foglalkozó szekció bizonyult. Újdonság volt, hogy informatikai szekciót is sikerült szervezni. A konferencia témái szakmailag értékesek voltak, célszerű a legfontosabbakat a következő hónapokban road show keretében több vidéki helyszínre elvinni, hogy a postások minél szélesebb köre ismerje meg, mint például az új postatörvény által bevezetett új fogalmak értelmezését, a jogszabályi és piaci környezet várható változásait.

Képgaléria a 4. oldalon!

Böngésszen tovább!